Endonezya’da 162 yolcu taşıyan uçak kayboldu

  • 28 Aralık 2014
  • 942 kez görüntülendi.
Endonezya’da 162 yolcu taşıyan uçak kayboldu

Endonezya’dan Singapur’a gitmekte olan Air Asia Havayollarına ait içinde 162 kiÅŸi bulunan uçakla irtibatın kesildiÄŸi bildirildi.

AirAsia Havayolları’na ait, Airbus 320-200 tipi yolcu uçağı, içinde bulunan 162 yolcu ve mürettebat ile birlikte havada seyir halindeyken kayboldu.

QZ8501 sefer sayılı uçağın, uçuÅŸ rotasındaki hava kontrol kuleleri ile baÄŸlantısını yitirdiÄŸi belirtildi. Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a seyir halinde iken kaybolan uçakla ilgili arama kurtarma, ilkyardım çalışmaları baÅŸlatıldığı ancak hiçbir sinyal alınamayan uçağın yerinin ve konumunun belirlenemediÄŸi belirtildi.

AirAsia’dan yapılan açıklamada, QZ8501 uçuÅŸ numarası ile Surabaya Adası’ndan, Singapur’a gitmekte olan uçak ile yerel saatle 07.24’te irtibatın kesildiÄŸi belirtildi.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, uçakla irtibatın Java Denizi üzerinde kesildiğini, irtibat kesilmeden önce pilotun olağan dışı bir rota değişikliği istediği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.