Emir Abdullahiyan: İran ve HAMAS ilişkileri hiçbir zaman kesilmedi

  • 28 Aralık 2014
  • 824 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran ve HAMAS ilişkileri hiçbir zaman kesilmedi

İslami İran dışişleri bakanının Ortadoğu ve Arap ülkeleri yardımcısı Emir Abdullahiyan, HAMAS’ın siyasi birim başkanı Halid Meşal’in İran’a yapacağı ziyareti doğrulayarak, HAMAS ve İran İslam Cumhuriyeti ilişkilerinin hiçbir zaman kesilmediğini söyledi.

Abdullahiyan,  dün Fars haber ajansına verdiği demeçte, HAMAS hareketi siyasi birim başkanının İran’a yapacağı ziyareti teyit ederken,  bu ziyaretin tarihinin kesin olmadığını belirtti ve söylentilerin aksine İran ve HAMAS arasındaki ilişkiler hiçbir zaman kesilmedi” dedi.

Abdullahiyan, İran’ın her zaman Filistin halkının haklarına destek verdiğini belirterek, HAMAS ve İslami Cihad’ın  direnişinin sırrının, Siyonist İsrail’in  işgaline son vermeye dayalı Filistin halkının sahip olduğu umut olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı yardımcısı, İran, İslam ülkeleri ve bölge kamuoyunun  hiçbir zaman Filistin halkını yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Emir Abdullahiyan, Mescidi Aksa’nın Yahudileştirilmesine de temasla,  direnişin koordine  içinde yapılması ve devamının siyonist İsrail’in şom emellerine ulaşmasını engelleyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.