Ensarullah İslami İran’a teşekkür etti

  • 18 Eylül 2019
  • 657 kez görüntülendi.
Ensarullah İslami İran’a teşekkür etti

Ensarullah hareketi sözcüsü dün İslam İnkılabı Rehberi, İran halkı ve hükümetinden yemen’e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Muhammed Abdusselam son Tahran ziyareti ve İslam inkılabı rehberi ile görüşmesine işaretle, “İslam inkılabı rehberi İmam Hamanei’nin bu görüşmede Yemen halkının çeşitli kesimleri arasında vahdete vurgu yaparak ülkede her türlü fırkacılığı reddettiğini” söyledi.
İran İslam cumhuriyeti bölgenin etkin ülkelerinden biri olarak her zaman Batı Asya krizlerinin siyasi yollarla çözümlenmesine çalışmıştır. Üstelik her zaman mazlum Yemen halkına yardımdan asla kaçınmayacağını bildirmiştir.
Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdulmelik Bedreddin el-Husi İran’a tam yetkiye sahip, olağanüstü elçi atamanın ardından ülkesinin eskiden beri İran İslam cumhuriyeti ile resmi ilişkilere sahip olduğuna işaretle, Yemen heyetinin son İran ziyaretinin iki ülke arasında ilişkilerin başlaması doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.
Ensarullah hareketi genel sekreteri İran İslam cumhuriyetinin Yemen, Irak ve Suriye gibi bölge ülkeleri ile ilişkilerdeki temel siyasetine işaretle, İran’ın diğer ülkelerle etkileşimde kendi siyasetlerini dikte etmediğini ifade etti.
Abdulmelik Bedreddin Husi ayrıca İran’ın Yemen ile saygılı ilişki yürüttüğünü ve Filistin’e yardım ve direniş konusunda bir “örnek” olduğunu da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.