Erakçi: Amano ile görüşmem olumlu geçti

  • 16 Mayıs 2015
  • 753 kez görüntülendi.
Erakçi: Amano ile görüşmem olumlu geçti

İslami İran ve 5+1 grubu arasındaki nükleer müzakerelerde İran heyeti üyesi Seyyid Abbas Erakçi, Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Amano ile yaptığı görüşmesinin, olumlu ve yararlı geçtiğini bildirdi.

Seyyid Abbas Erakçi, dün Viyana’da Amano ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, İran’ın askeri tesislerinin nükleer anlaşmadan sonra denetlenmesine dair Amano’nun isteğinin kabul edilemez olduğunu ve İran’ın diğer ülkelere uygulanan prosedürün dışında hiçbir şeyi kabul etmeyeceğini bildirdi.

Erakçi, nükleer olmayan tesislerin askeri tesisleri de içerebileceğini belirterek; bunun da ek protokole göre kendine özel durumunun olduğunu söyledi.

İran nükleer heyeti üst düzey üyesi Erakçi, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer konuda nihai metnin yazılımının bugün (Cuma) için tamamlanması ihtimalinin olup olmadığına da temasla, bu anlaşma metnini yazılımının hem ayrıntılar ve hem de ihtilaflı korularla ilgili genel olarak son derece zor bir iş olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakan yardımcıları Erakçi ve Mecid Tahtrevançi dün Amano ile Viyana’da, İran ve Uluslar arası Atom Enerjisi Kurumu arasında işbirliği ve İran ile 5+1 grubu arasındaki müzakerelerle ilgili görüşme yaptılar

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.