Erakçi: Astana eşiğinde Suriye’de iyi bir süreç kaydedildi

  • 05 Eylül 2018
  • 1.696 kez görüntülendi.
Erakçi: Astana eşiğinde Suriye’de iyi bir süreç kaydedildi

İran Dışişleri Bakanı yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran, Türkiye ve Rusya üçlüsünün Suriye’de terörizmle mücadelesinde önemli ilerlemelerin kaydedildiğini söyledi.

Seyyid Abbas Erakçi, “Astana süreci, terörle mücadelede ve gerilimleri azaltmada İran, Türkiye ve Rusya’nın katılımı ile oldukça ileriye götürülmüştür’ dedi. Dün İran televizyonuna konuşan Erakçi, Astana sürecini güvence altına alan ülkelerin (İran, Rusya, Türkiye) Tahran’da 7 Eylül tarihinde gerçekleşecek zirve toplantısına işaretle ”Terörle mücadele eşiği süreci sona ererken bundan sonraki sürecin Suriye’deki yeniden yapılanma ve siyasi süreç olacağını’ söyledi.

Cenevre sürecine ve müzakerelerin başarısızlığına atıfta bulunan Erakçi şunları söyledi: ”Cenevre süreci, Suriye’de yıkıcı bir rol oynayan, teröristlere destek veren ve toplantılara tamamen gerçekçi olmayan görüşlere katılan ülkelerin bir araya gelmesiydi.”

İran dışişleri bakan yardımcısı, Suriye’deki gelişmelerin kritik aşamalara yaklaştığına işaret ederek, Suriye’nin İdlib kentindeki terörist grupların insanları kalkan olarak kullandıklarını söyledi.

Erakçi,  ABD’nin ve Siyonist rejim İsrail’in  İran’ın Suriye’deki mevcudiyeti hakkındaki iddialarına da temasla, ”İran ve Rusya’nın Suriye’de varlığı,  Suriye devletinin talebi üzerine gerçekleşmiştir ve tamamen meşrudur’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.