Ruhani: Düşmanlar, İran milletinin ilerlemesini durduramaz

  • 05 Eylül 2018
  • 1.432 kez görüntülendi.
Ruhani: Düşmanlar, İran milletinin ilerlemesini durduramaz

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, düşmanların İran milletini ilerleme yolunda durdurmaya gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Buşehr’e bağlı Aseluye’ye yaptığı ziyaret kapsamında Mercan Petrokimya Kompleksi’nin metanol projesi, Demavend Petrokimya Tesisinin birinci aşaması projesi ve Perdis Petrokimya Tesisinin üçüncü ünitesinin resmi açılış törenine katıldı.
Tören sırasında konuşma yapan Ruhani, bugün yabancıların komplolarına karşı yeni bir aşamaya girildiğini belirterek şunları kaydetti: İslam Devrimi zaferine engel olmaya çalışanlar başarısız oldular. 8 yıllık “Kutsal Savunma” savaşında bizi mağlup etmek isteyenler başarısız oldular. Onlar bugün ise büyük İran halkına yönelik yeni projeler başlattılar.  Fakat, İran milletinin gelişmesi ve ilerlemesinin engellenmesi mümkün değildir.
Ruhani, vatandaşların yeni sorunlarla karşı karşıya kaldığını iyi bildiklerini dile getirerek, “Fakat düşmanın planladığı amaçlarına ulaşmayacağı gerçeği de bize gün gibi net ve açıktır” ifadesini kullandı.
Kötü niyetlilerin hayal kırıklığına uğratılacağını da belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, şöyle devam etti: Onlar bizi 40 yıl öncesine geri götürmek istiyorlar. Bizlere, “Bağımsızlık konusunda yanlış yaptık. Sizi ülkeden kovduğumuz için hata yaptık, bugün bölgede etkili olma çabalarımız da yanlıştı” dedirtmek istiyorlar. Düşmanın böyle bir hayali asla gerçekleşmeyecek. Tüm sorunları aşacağız.
Cumhurbaşkanı Ruhani, “Ekonomik savaşta petrol, doğalgaz ve petrokimya sektörleri düşmanların yaptırımlarıyla mücadelenin ön saflarında yer almaktadır” değerlendirmesini yaptı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.