Esad: Suriye teröristlerle mücadelesini İran’a borçludur

  • 22 Aralık 2014
  • 882 kez görüntülendi.
Esad: Suriye teröristlerle mücadelesini İran’a borçludur

Suriye devlet başkanı Beşar Esad, Suriye halkı ve devletinin, teröristlerle mücadelesindeki  direniş ve başarısını İran İslam Cumhuriyetinin destek ve yardımlarına borçlu olduklarını söyledi.

Habere  göre, Suriye devlet başkanı Beşar Esad, dün İran meclis başkanı  Ali Laricani ile görüşmesinde, İran ve Suriye’nin birçok konuda yan yana olduklarını  ve düşmanların komplolarına karşı direndiklerini hatırlatarak; İran ve Suriye’nin  düşmanların ve teröristlerin programlarını yenilgiye uğrattıklarını gösterdiğini söyledi.

İran İslam inkılâbı rehberi ve İran cumhurbaşkanına sıcak selamlarını gönderen Beşar Esad,  Suriye halkı ve devletinin İran İslam Cumhuriyetini konumundan dolayı takdir ettiğini söyledi.

Beşar Esad, Suriye yönetiminin teröristlerle ilgili mücadelesine temasla, bugün bütün dünyanın Suriye halkı ve devletinin teröristlerle mücadelesinin haklı olduğunu gördüklerini belirterek; teröristlerin hatta yabancı güçleri bile kendilerine  karşı mücadele  tavrı takınmaya zorladığını söyledi.

Sözkonusu görüşmede İran meclis başkanı Ali Laricani de, Beşar Esad’ı cesur ve kararlı bir lider olarak nitelerken; Suriye devletinin, ülkenin toprak bütünlüğü ve hakimiyetinin korunmasına dair teröristlere karşı mücadelesini de takdire şayan olarak niteledi.

Laricani, İran İslam cumhuriyetinin  bölgede güvenlik ve istikrarını sağlanması çerçevesinde Suriye devleti ile  her türlü işbirliğine hazır olduğunu belirterek,  İran’ın Suriye gelişmeleriyle ilgili olarak teşhisinin ta başından doğru olduğunu  zira  Suriye üzerinde oynanan  oyunun asıl hedefinin  bölgede terörizmin yayılması amacıyla şiddetin  ve istikrarsızlığın körüklenmesinin bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.