Fas, terör rejimi İsrail’den 150 adet İHA satın aldı

  • 04 Ekim 2022
  • 187 kez görüntülendi.
Fas, terör rejimi İsrail’den 150 adet İHA satın aldı

Fas, ABD rejiminin baskısı altında, çeşitli askeri misyonları desteklemek için terör rejimi İsrail’e ait BlueBird Aero Systems firmasından en az 150 adet insansız hava aracı tedarik etti.

Yerel medya kuruluşlarına göre Rabat, hava savunma yeteneklerini güçlendirmek için WanderB ve ThunderB dikey kalkış ve iniş (VTOL) insansız uçaklarını satın aldı.

Satın alma, Fas’ın terör rejimi İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması üzerine 2021’de askeri bir anlaşma imzalamasının ardından geldi.

Verilen bilgilere göre İHA’lar keşif, gözetleme, hava savunma ve acil durum görevlerini gerçekleştirecek.  Anlaşmanın toplam değeri açıklanmasa da kaynaklar, anlaşmanın “on milyonlarca dolara” ulaştığını belirtti.

Fas ve Siyonist rejim, ABD gözetiminde Aralık 2020’de ilişkileri normalleştirmeye yönelik bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma Fas halkı ve siyasi partileri tarafından protestolarla karşılandı. İki taraf 2000 yılında diplomatik ilişkileri kesmişlerdi.

BlueBird Aero Systems’e göre WanderB VTOL, pist olmadan inip kalkabilen uzun menzilli bir İHA’dır. Elektrikli motorları nedeniyle düşük gürültü seviyesine sahip olması, gizli askeri operasyonlar için uygun olmasını sağlıyor.

Verilen bilgilere göre söz konusu dronlar,  150 kilometreye (93 mil) kadar olan hedeflere ulaşabiliyor ve 12 saatten fazla havada kalabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.