Fidel Castro: ABD’ye güvenmiyorum

  • 27 Ocak 2015
  • 849 kez görüntülendi.
Fidel Castro: ABD’ye güvenmiyorum

Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro, ABD’ye güvenmediğini ancak sorunların çözümü için başlatılan süreci desteklediğini söyledi.

Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro, ABD ile ilişkililerin normalleştirilmesi sürecine ilişkin görüşlerini ilk kez kamuoyuyla paylaştı. Pazartesi günü devlet televizyonunda okunan yazısında Fidel Castro, ABD’ye güvenmediğini ancak mevcut görüşmeleri desteklediğini söyledi.

Havana Üniversitesi’ndeki öğrenci federasyonuna yazılan ve devlet televizyonu dışında günlük gazete Granma’da da yayınlanan mektubunda Castro, “ABD’nin politikalarına güvenmiyorum ve onlarla konuşmadım ama bu sorunların çözümünü reddettiğim anlamına gelmez” dedi.

“Biz her zaman siyasi hasımlarımız dahil tüm dünya halklarıyla işbirliği ve dostluğu savunacağız” diyen 89 yaşındaki Castro’nun mektubu, ABD’li yetkililerin Havana ziyaretinin bir hafta sonrasına denk geldi.

ABD Başkanı Barack Obama ile Kübalı mevkidaşı Raul Castro, 17 Aralık’ta eşzamanlı olarak yaptıkları açıklamalarda esir takasını duyurmuş ve iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi amacıyla süreç başlattıklarını belirtmişlerdi.

2006 yılında sağlık sorunları nedeniyle görevi Raul Castro’ya devren Fidel Castro, sağlıyla ilgili dedikodulara iki hafta önce Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona’ya gönderdiği mektupla yanıt vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.