Filipinler’de Fırtına Sebebiyle Meydana Gelen Felaketlerde Ölü Sayısı 53’e Yükseldi…

  • 31 Aralık 2014
  • 650 kez görüntülendi.
Filipinler’de Fırtına Sebebiyle Meydana Gelen Felaketlerde Ölü Sayısı 53’e Yükseldi…

Filipinler’de etkili olan tropikal fırtına Seniang nedeniyle meydana gelen sel ve toprak kaymalarında 53 kişi hayatını kaybetti.
Filipinler’in doğu ve merkez adalarında etkisini gösteren fırtınanın, Catbalogan kentinde yol açtığı heyelanda iki kamyon ve altı ev toprak altında kalırken, 12 kişi hayatını kaybetti. Kentin belediye başkanı Stephanie Uy-Tan, enkazdan hala sesler duyulduğunu, arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Cebu eyaletinde de bir evin sel suları kapılmasıyla aynı aileden 11 kişinin öldüğü belirtilirken, kentte 6 kişinin kaybolduğu bildirildi. Leyte eyaletinin Tanauan kentinde ise toprak altında kalan bir evden 5 kişinin cesedi çıkarıldı. Ülkenin diğer bölgelerinde de 22 kişinin çamurlu sellerden dolayı hayatlarını kaybettikleri bildirildi.
Fırtına ve çamurlu sellerden dolayı felaket bölgelerinde yaşayan 86 bin kişinin tahliye edildiği belirtildi.
Yetkililer, Compostela Valley ve Bohol kentinde yaşanan sel ve heyelanlar nedeniyle 1’i çocuk 3 kişinin öldüğünü, 1 kişinin de kaybolduğunu belirtti. Ülkenin güneyindeki Mindanao adasında şiddetli yağmura neden olan Seniang fırtınası, bölgede köprülerin ve yolların yıkılmasına, binlerce kişinin evlerinden tahliye edilmesine neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.