Filistin Meselesi İslam dünyasının kanayan yarası

  • 13 Şubat 2018
  • 883 kez görüntülendi.
Filistin Meselesi İslam dünyasının kanayan yarası

Dünya Ehlibeyt Konferansı Meşveret Oturumuna katılanlar, yayınlanan bildiride, Filistin Meselesi’ni İslam dünyasının kanayan en önemli meselesi olarak nitelediler.

Dün Tahran’da düzenlenen sözkonusu oturumunda yayınlanan bildiride, ‘Filistin meselesinin öneminden dolayı, İslami direniş güçlendirilmesi, gasıp sultacı İsrail rejimine karşı mücadele ve Kudüs’ün özgürlüğü için siyasi, medya, kültürel ve ilmi alanlarda girişimlerde bulunmak için yeniden teşkilatlanmanın zaruri olduğuna vurgu yapıldı.

Bildiride, ayrıca İslam ülkelerinin sulta düzenin İslam dünyasında İslamifobia ve İslam düşmanlığı projesini ilerletmek için terörist tekfirci düşüncelerin ve gruplarla mücadelenin İslam ülkeleri açısından en önemli meselesi olması gerektiğine dikkat çekildi.

Bildiride, Yemen, Myanmar, Bahreyn, Afrika ve İslam ülkelerinin bir çok yerinde özgürlük için mücadele eden müslüman liderlerin ve müslümanların öldürülmesi ve onların haklarının çiğnenmesi kınandı.

Bu arada Tahran’da düzenlenen sözkonusu oturumda ayrıca, İslami Vahdet stratejisi doğrultusunda dünyanın dört bir yerinde dünya emperyalizmi ile mücadele doğrultusunda şebeke kurulmasına vurgu yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.