Filistinliler, Siyonist rejimi protesto etti

  • 10 Ekim 2015
  • 788 kez görüntülendi.
Filistinliler, Siyonist rejimi protesto etti

İşgal altındaki Kudüs’te yaşayan Filistinliler, işgal rejimini protesto etmek için eylem düzenlendi.
El-Aksa TV kanalının haberine göre, bugün de Kudüs’te düzenlenen gösteriye, Siyonist askerler saldırdı.
İşgal askerleri, Filistinlilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı. Yerel kaynaklar ise, öfkeli Filistinliler ile Siyonist askerler arasında Kudüs’te yoğun biçimde çatışma yaşandığını aktardı.
Yerel kaynaklar, Siyonist askerlerin Kudüs’teki bazı caddeleri tamamen kapattığını ve bu kentin genelinde güvenlik kontrol noktaları kurduğunu bildirdi.
Öte yandan, İsrail askerlerinin işgal altındaki Kudüs’te yerleşimciler tarafından bıçaklanarak yaralanan 16 yaşındaki Filistinli çocuğa ateş ederek, şehit ettiği belirtildi.
Ekim başında itibaren başlayan Kudüs İntifadası’nda şimdiye kadar 16 kişi şehit olurken, 1000’den fazla kişi de yaralandı.
İşgalcilerin Kudüs şehrinde özellikle Mescidi Aksa’ya yaptığı baskın ve tecavüzlere karşı, önce Kudüs’te başlayan, sonra Batı Yaka ve Gazze’ye sıçrayan intifadada şimdiye kadar 16 kişi şehit oldu, yüzlercesi de yaralandı.
Dün Gazze sınırına yürüyen gençlerin üzerine ateş açan işgal güçleri 7 kişiyi şehit ederken, Batı Yaka’da şimdiye kadar 9 kişi işgal askerlerinin ateşiyle şehit oldu.
Hastane kaynakları dün Cuma namazından sonra, Kudüs ve Batı Yaka halkının yanında olduklarını ifade etmek için Gazze’nin Nahıl Uz ve Han Yunus’un doğu kesimine yürüyen gençlere ateş açan işgal güçleri 7 kişiyi şehit etti, 10’u ağır 60 kişiyi de yaraladı. Yaralılar arasında iki de gazeteci var.
Öte yandan Bu sabah işgal altındaki Kudüs şehrinde Siyonistlere karşı yapılan bıçaklı saldırıda iki Siyonist’in yaralandığı belirtildi.
Yediot Ahranot gazetesi verdiği haberde bugün Kudüs’te yapılan bıçaklı eylemde iki kişinin yanında eylemi yapan şahsın da ağır yaralandığını duyurdu.
Bazı kaynaklar, eylemi yapan Filistinli gencin işgal güçleri tarafından vurularak şehit edildiğini belirterek, işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin ambulansla şehidin cenazesine ulaşmasını engellediğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.