Fransa: Nükleer anlaşma hala devam ediyor

  • 02 Ağustos 2018
  • 1.472 kez görüntülendi.
Fransa: Nükleer anlaşma hala devam ediyor

Fransa dışişleri bakanı Jean Yves Le Drian, Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmanın kalıcılığının önemine vurgu yaparken, ABD başkanının İran’la müzakere etme teklifi üzerine görüş bildirdi.

Fransa dışişleri bakanı, yaptığı açıklamada, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkmasına rağmen bu anlaşmanın hala devam ettiğini söyledi.

Fransız bakan, nükleer anlaşmanın çok önemli olduğunu zira bölgede gerginliği önlediğini söyledi.

Fransa dışişleri bakanı, Amerikan başkanı Trump’ın İran’la müzakere etmeye hazır olduğu yönündeki teklifini de, Kuzey Kore’ye yönelik taktiğini İran’a karşı yapmak istediğini belirterek, ‘Yani, saldırı sözü ile başladığını, zorladığını ve sonra da müzakere önerisinde bulunduğunu’ söyledi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Amerikan başkanı Trump, her hangi bir şart olmaksızın İranlı yetkililerle görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti.

Ama, Trump’ın bu açıklamasının hemen ardından Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo, İran’la müzakerenin ancak İran’ın tutumunu değiştirmesiyle mümkün olacağını söyleyerek bir daha ABD’li yöneticilerin ilkesiz siyasetlerini ortaya koydu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.