İran’ın doğusunda terörist gruplara ait büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi

  • 02 Ağustos 2018
  • 1.375 kez görüntülendi.
İran’ın doğusunda terörist gruplara ait büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi

İran’ın güneyinde yer alan Kerman eyaletinin merkezinde İslam Devrimi ve Genel Savcı “Dadhuda Salari”, İran’ın doğusunda terör gruplarına ait yarı ağır mühimmat ve silahların ele geçirildiğini bildirdi.

Dadhuda Salari, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İran güvenlik güçlerinin salı akşamı İran’ın doğu sınırlarında ülkenin güvenliğini bozmak isteyen terör örgütüne karşı düzenledikleri kapsamlı bir operasyonda terörist grubun yok edildiğini ve silahlarına ve mühimmatlarına el konulduğunu söyledi.

Salari, sözkonusu teröristlerin bulundukları bölgeden başta roket olmak üzere çeşitli silah ve mühimmatın ele geçirildiğini bildirerek, İran güvenlik güçlerinin ülkenin güvenliğini bozmak isteyen teröristlere göz açtırmadığını söyledi.

14 temmuz 2018 tarihinde de İran’ın batısında yer alan Kirmanşah eyaletine bağlı (Nowdeshah) Nudeşe’de bir terör grubu imha edilmişti.

İran istihbarat bakanı Seyyid Mahmud Alevi, bir süre önce yaptığı açıklamada, 20 mart 2017 ile 20 mart 2018 tarihleri arasında İran’da 300 terör timinin imha edildiğini söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.