Fransa Siyonist lobilerin baskısı altında

  • 09 Mart 2015
  • 923 kez görüntülendi.
Fransa Siyonist lobilerin baskısı altında

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon  başkan vekili  Mansur Hakikatpur, İran ve batılı ülkeler arasında nükleer konuda devam eden müzakerelerde Fransa’nın engel çıkarmasını, Fransa yönetimi üzerindeki  siyonist lobilerin  nüfuzunu  açık bir şekilde gösterdiğini söyledi.

Mansur Hakikatpur, Fransa dışişleri bakanı Fabius’un  son açıklamalarına  temas ederek, 5+1 grubu arasında bir koordinesizliğin  İran tarafından kaynaklanmadığını zira  Tahran’ın 5+1 grubu ülkelerini bir kurum olarak gördüğünü söyledi.

İranlı milletvekili, Rusya ve Çin’i, Güvenlik Konseyi’nin ve 5+1 grubunun  istisna üyeleri olarak gördüğünü belirtirken, Amerika’nın 5+1 grubu adına müzakere ettiğinde Fransa dışişleri bakanının  açıklamalarının da değer taşımadığını söyledi.

Fransa dışişleri bakanı Fabius, son zamanlarda  yaptığı açıklamasında İran’ın 5+1 grubu ülkelerine sunduğu  taahhüdün yeterli olmadığını iddia etmiş ve bu konuda İran’ın daha fazla  çaba göstermesi gerektiğinin altını  çizmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.