Fransa’da Sarı Yelekliler protestosu 30. haftasında devam etti

  • 09 Haziran 2019
  • 1.537 kez görüntülendi.
Fransa’da Sarı Yelekliler protestosu 30. haftasında devam etti

Fransa’da sarı yeleklilerin protesto eylemleri 30’uncu haftasında da devam etti. Eylemlere 20 bine yakın kişi katıldı.

Fransa’da sarı yelekliler, eylemlerinin 30. haftasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarını protesto etmek için yeniden sokağa çıktı.

Akaryakıt zamları ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, Macron yönetimine karşı protestolara dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri, 30. haftasında yoğun güvenlik önlemleri altında devam etti.

Sarı yelekliler, Paris’in banliyölerinden Saint-Denis’den Bobigny’ye kadar yürüdü. Polis sarı yeleklilere biber gazıyla saldırdı.

Polis, sarı yeleklilerin Champs-Elysees Caddesi’nde, Ulusal Meclis ve 15 Nisan’da çıkan yangında büyük zarar gören Notre Dame Katedrali çevresinde eylem yapmasını yasakladı.

Cote-d’or Valiliğinden yapılan açıklamada, Dijon kentinde düzenlenen eylemde 12 kişinin gözaltına alındığı ve bir polisin yaralandığı bildirildi.

Montpellier’deki eylemde de polis sarı yeleklilere karşı biber gazı kullandı. Eylemde 5’i polis, 9 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre eylemlere ülke genelinde 10 bin 300 kişi katıldı, sarı yeleklilere göre ise bu rakam 19 bin 654 oldu.

Eylemlerde şimdiye kadar 11 kişi hayatını kaybetti, bin 797’si polis 4 bin 245 kişi yaralandı ve 12 bin 107 kişi gözaltına alındı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.