Fransız Total şirketi: İran’daki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz

  • 18 Ekim 2017
  • 1.351 kez görüntülendi.
Fransız Total şirketi: İran’daki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz

Fransız Total şirketi, Amerika’nın tek taraflı olarak İran’a karşı yaptırım uygulaması durumunda bile bu şirketin İran’daki faaliyetlerini sürdüreceğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Fransa’nın Total şirketi yönetim kurul başkanı Patrick Pouyanné dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD başkanı Trump tarafından İran’ın KOEP’e bağlı kalmadığının açıklanmasının, bu şirketin İran İslam Cumhuriyeti ile olan projeleri ve anlaşmaların üzerinde hiç bir etkisi olmayacağını bildirdi.

Total son dönemde İran’ın güneyinde yer alan Güney Pars Petrol havzası 11. ünitesinin genişletilmesi için İran Milli Petrol Şirketi ile 4 milyar 800 milyon dolar değerinde bir anlaşma imzalamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron de geçtiğimiz Pazar günü Paris’in İran konusunda Washington ile aynı görüşü paylaşmadığını bildirerek uygun bir zamanda İran’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

AB ve diğer bir çok ülke Trump’ın İranla ilgili yeni siyasetini açıklaması ardından İran ve KOEP’e destek verdiklerini bildirmişlerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.