Gazzeliler Liberman’ın istifasını sevinçle karşıladı

  • 15 Kasım 2018
  • 1.209 kez görüntülendi.
Gazzeliler Liberman’ın istifasını sevinçle karşıladı

Gazzeliler, Korsan İsrail ile Filistinli gruplar arasında ateşkesin sağlanmasının ardından İsrail Savaş Bakanı Avigdor Liberman’ın istifasını sevinçle karşıladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin evinin önünde düzenlenen gösteriye onlarca Gazzeli katıldı. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, “Liberman gitti, Heniyye kaldı”, “Netanyahu düştü, direniş ayakta” yazan dövizler taşıdı.

Bazı göstericiler Liberman’ın posterini yakarken, bazıları da sevinçlerini tatlı dağıtarak gösterdi.

Göstericilere hitap eden Hamas’ın Kitle Eylem Birimi’nden Hammam Osman, “Liberman, Heniyye’yi suikastla tehdit etti ancak giden Liberman, kalan Heniyye oldu.” dedi.

Liberman gibi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Donald Trump’ın da istifa etmesini temenni eden Osman, “Gazze direniş gruplarının cesareti ve askeri yetenekleri sayesinde son gerginlikten İsrail’e karşı zaferle çıktı.” ifadesini kullandı.

İsrail Savaş Bakanı Avigdor Liberman, partisi İsrail Evimiz (Yisrael Beiteinu) kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini duyurmuştu.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde de Liberman’ın istifasını “Gazze’nin zaferi” olarak nitelendiren bazı Filistinliler caddelerde tatlı dağıttı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.