General Selami: ABD’nin amacı, bölgeyi istikrarsızlaştırmaktır

  • 31 Mayıs 2021
  • 1.281 kez görüntülendi.
General Selami: ABD’nin amacı, bölgeyi istikrarsızlaştırmaktır

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, ABD’nin amacının bölgeyi istikrarsızlaştırmak olduğunu belirtti.

Tümgeneral Selami, ABD’de Jeo Biden gibi bir başkanın iktidara gelmesiyle Beyaz Saray’ın tavrının değişmediğine işaretle, ABD’nin yöntemleri değişebildiğini, ancak hedeflerinin değişmediğini kaydetti.

Komutan Selami, Amerikalılar’ın esas hedefinin bölge ülkelerini istikrarsızlaştırmak ve ardı arkası kesilmeyen gerilimler çıkarmak olduğunu vurguladı.

Selami, Amerika’nın esas hedeflerinden birinin İslam ülkelerini istikrarsızlaştırmakla parçalamak ve enerji ve ekonomi kaynaklarını yağmalamak olduğunu belirtti.

Tümgeneral Selami, Biden döneminde de Amerikalılar’ın aynı stratejiyi takip edeceğini, onlara hiçbir güvenin olmadığını ve İsrail ve Suudi Arabistan’ı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

ABD’nin Irak ve Suriye’deki işgalinin sürdüğü ve Suudiler’in eliyle de Yemen halkı üzerine ateş yağdırdığını söyleyen Selami, Amerikalılar’ın sadece Afganistan’dan çekilmek zorunda kaldığını vurguladı.

Devrim Muhafızları Komutanı, Amerikalılar’ın bölgeden firar etmekten başka bir çareleri olmadığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.