İran ve Küba’nın ortak aşısı nihai aşamada

  • 31 Mayıs 2021
  • 3.063 kez görüntülendi.
İran ve Küba’nın ortak aşısı nihai aşamada

İran’ın Pastör enstitüsü Başkanı Alirıza Bigleri, İran ve Küba tarafından üretilen korona virüs ortak aşısı, klinik test merhalesinde faz 3 aşamasına geldiğini açıkladı.

Pazar günü bu açıklamayı yapan Pastör enstitüsü Başkanı Bigleri, Pastör enstitüsü ile Küba’nın Finla enstitüsü tarafından ortaklaşa üretilen kovid-19 aşısı klinik testte faz 3, yani nihai aşamaya geldiğini belirtti.

Bigleri, bu aşının İran’ın yedi eyaletinde sekiz kentte 24 bin gönüllüye uygulama çalışması başladığını ifade ederek şöyle dedi:

Üretilen her aşı inceleme aşamasına geldiğinde, ilkin bağımsız komisyonlar aşının yan etkilerini kayda alıp takip ediyor. Ancak bu aşı ilk etapta 24 bin gönüllüye uygulandığında, yan etki bakımından herhangi bir kaygı söz konusu olmadı.

İran ve Küba’nın ortak ürünü olan Kenzoge aşısı şimdiye kadar klinik testte faz 1 ve faz 2 aşamalarını başarı ile geride bıraktı; faz 3 çalışması İran ve Küba’da eş zamanlı yürütülüyor.

Bu aşamada aşı İran’da 24 bin ve Küba’da 44 bin gönüllüye uygulanıyor. Pastör enstitüsü yetkilileri bu merhale de Haziran ayının sonuna kadar tamamlanacağını belirtiyor.

Yetkililer ayrıca İran’ın gıda ve ilaç kurumu onayladığı takdirde ortak aşının İran’da da üretilebileceğini kaydediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.