“General Süleymani, direniş cephesinin bir parçasıdır”

  • 28 Ağustos 2016
  • 951 kez görüntülendi.
“General Süleymani, direniş cephesinin bir parçasıdır”

Irak en-Noceba Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ekrem el-Kâbi, General Kasım Süleymani’nin dünyada direniş cephesinin bir parçası sayıldığını ifade etti.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, Kâbi bugün Tahran’da düzenlediği bastın toplantısında, General Süleymani’nin Irak’ta direniş güçlerini birleştirmedeki rolüne işaretle, General Süleymani’nin Irak hükümetinin daveti üzere bu ülkede bulunduğunu ve bütün operasyonlara danışman olarak katıldığını kaydetti.

Şeyh Ekem Kâbi, Irak’ın General Süleymani ve arkadaşlarına IŞİD’le mücadelede ihtiyaç duyduğuna işaretle, düşmanların İslam ile hiçbir alakası olmadığını, Amerika’nın da Katar, Türkiye ve Suudi Arabistan üzerinden teröristleri yönlendirdiğin belirtti.

Noceba Hareketi Genel Sekreteri ayrıca, Irak halkının düşmanlar ve IŞİD karşısındaki büyük zaferlerine işaretle, onların zafer yolunda olduğunu, Arabistan’ın da bugün Yemen bataklığına saplandığını kaydetti.

Suudi Arabistan’ın Bağdat Büyükelçisi Semir Sebhan’ın teröristlere gizli desteklerine de dikkat çeken el-Kâbi, Sebhan’ın siyasi değil bir istihbaratçı olduğunu ve Irak’ta istenmeyen kiş olduğunu kaydetti.

Şeyh Ekrem Kâbi Türkiye güçlerinin Suriye’ye girmesine de işaretle, bugün Türkiye ile Siyonist rejim arasındaki ilişkinin ortada olduğunu, Türkiye’nin yayılmacı planı olduğunu ve Irak halkının Musul’u işgalden kurtardıktan sonra, onlara kesin cevap vereceğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.