Hamas: “Abbas Uzlaşı Hükümetine Darbe Yaptı”

  • 14 AÄŸustos 2016
  • 838 kez görüntülendi.
Hamas: “Abbas Uzlaşı Hükümetine Darbe Yaptı”

Ä°slami DireniÅŸ Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas’ı uzlaşı hükümetiyle iÅŸbirliÄŸi yapmamakla suçlayan Filistin Yönetimi BaÅŸkanı Mahmud Abbas’ın açıklamalarını yalanladı.

Sami Ebu Zuhri, dün (13 AÄŸustos Cumartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaÅŸan bildiride, Abbas’ın hükümetin uzlaşıyla kurulduÄŸu ve Hamas’ın hükümetle iÅŸbirliÄŸi yapmayı reddettiÄŸi iddiasının gerçek dışı olduÄŸu belirtildi.

Ebu Zuhri, uzlaşı hükümetine darbe yapanın Abbas olduğunu ve hükümetin yarısını Fetih üyeleriyle değiştirdiğini, bu değişikliğin hükümeti sadece tek bir grubun hükümetine dönüştürdüğünü söyledi.

Mahmud Abbas, 1948’de iÅŸgal edilen topraklarda faaliyet gösteren Arap Ä°zleme Komitesi’nden bir heyeti dün Ramallah’ta kabulünde, bütün gücüyle Filistin’deki bölünmüşlük halinin sona ermesi için çalıştığını öne sürdü.

Abbas liderliÄŸindeki Fetih’i temsil eden heyet Doha’daki görüşmelerden çekilmesine ve Abbas’ın kendisi uzlaşı anlaÅŸmasının maddelerini uygulamayı reddetmesine raÄŸmen Abbas, Mısır’ın ve Katar’ın uzlaşıya yönelik çabalarına olumlu yaklaÅŸtığını iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.