Yahudi Yerleşimciler Dün Gece Kudüs’te Yürüyüş Düzenledi

  • 14 Ağustos 2016
  • 735 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler Dün Gece Kudüs’te Yürüyüş Düzenledi

Yüzlerce fanatik Yahudi dün gece işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında “Heykel’in Yıkımı” yıldönümü münasebetiyle düzenlenen gece yürüyüşü için Kudüs’ün Babu’s-Sahira ve Babu’l-Amud bölgelerine baskın düzenledi.

Yahudi yerleşimciler bugün (14 Ağustos Pazar) Mescid-i Aksa’ya kalabalık bir şekilde baskın düzenlemeye hazırlanırken, işgal güçlerinin de Mescid-i Aksa çevresinde, Kudüs caddelerinde ve Eski Belde sokaklarında güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardığı belirtildi.

İki binden fazla Yahudi yerleşimcinin dün gece otobüslerle Memenullah Mezarlığı’na getirildiği ve yerleşimcilerin İbrani takvimine göre 9 Av’ı anma törenine katıldıkları bildirildi.

İşgal polisi, “Heykel’in Yıkılışı” yıldönümünü hüzünle anacak Yahudi yerleşimcilere üzüntülerini ifade etmeleri için alan açmak amacıyla Eski Belde’deki birçok yolun kapatılacağını ilan etti.

Bu arada, Eski Belde sakinleri de dün yatsıdan sonra Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptıkları açıklamalarda, Mescid-i Aksa’yı Yahudi yerleşimcilerin baskınına karşı korumak üzere hazırlık yaptıklarını bildirdiler.

Kudüs’ün Es-Saadiyye Mahallesi sakinlerinden Ebu Muhammed, Yahudi yerleşimcilerin dün gece gerçekleştirdikleri yürüyüşün Mescid-i Aksa’ya duydukları kin ve nefretin ifadesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.