Hamas: “Abbas’a Bağlı Güçler 2014’te 2113 Hak İhlalinde Bulundu”

  • 24 Ocak 2015
  • 939 kez görüntülendi.
Hamas: “Abbas’a Bağlı Güçler 2014’te 2113 Hak İhlalinde Bulundu”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a bağlı Enformasyon Bürosu, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güçlerin Batı Yaka’da Hamas mensuplarıyla diğer Filistinli grupların mensuplarına karşı 2014 yılında yaptıkları hukuksuzluklarla ilgili ayrıntılı bir rapor yayınladı.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan raporda Hamas şu bilgiyi verdi: “Filistin halkı varılan uzlaşı anlaşmasının hayata geçirilmesini dört gözle beklerken, işgal güçleri de Filistin halkına karşı baskı politikalarını sürdürürken, hak ve hukuku için olmadık sıkıntılara dayanan ve her türlü fedakarlıkta bulunan Filistin halkına karşı Abbas güçlerinin düşmanı andıran baskıları sürdürdüğünü görüyoruz. Bu uygulamalarıyla bu yönetime bağlı güçler, işgal rejimini koruyan bir güç haline gelmiştir. Bu güçlerin 2014 yılı içindeki hukuksuz uygulamaları, tecavüzleri ve saldırganlıkları 2113’ü geçmiştir.”

Hukuksuzlukların başında siyasi görüşleri nedeniyle insanları tutuklamanın geldiğini hatırlatan Hamas, geçen yıl içinde 1064 kişinin tutuklandığını ve bu sayının toplam hukuksuzlukların %50.4’ünü oluşturduğunu, hukuksuzlukların en çok yaşandığı şehir olarak da El-Halil şehrinin en başta geldiğini, onu Ramallah ve El-Bire’nin takip ettiğini ifade etti.

Tutuklamaların yanında fiili saldırı, baskın ve ifadeye çağırmaların eksik olmadığı Batı Yaka’da halk işgal rejimiyle Abbas yönetiminin baskılarına maruz kalıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.