Hamas: Amerika yönetimi Filistin halkını hedef alan saldırılara ortaktır

  • 14 Ekim 2015
  • 758 kez görüntülendi.
Hamas: Amerika yönetimi Filistin halkını hedef alan saldırılara ortaktır

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerika Birleşik Devletleri’nin üç Yahudi yerleşimcinin öldürülmesini kınayarak Müslümanlara ait kutsal mekânların Yahudileştirilmesini ve işgal güçlerinin gerçekleştirdiği yargısız infazları görmezden gelmesini eleştirdi.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Merzuk, dün akşam (13 Ekim Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Amerika’nın tavrının utanç verici ve gayri insani olduğu ifade edildi.

Bildiride ayrıca, “Amerika’nın tavrı Amerikan yönetiminin Filistin halkını hedef alan saldırılara ortak olduğunu gösteriyor” ifadesine yer verildi.

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine karşı Filistinli gençlerin Kudüs’te gerçekleştirdiği üç ayrı eylemde üç Yahudi yerleşimci ölmüş ve onlarcası da yaralanmıştı.

Kudüs İntifadası’nın başladığı 3 Ekim’den bu yana 1948’de işgal edilen Filistin topraklarında, Batı Yaka’da, Gazze Şeridi sınırında ve Kudüs’te yaşanan çatışmalarda 7’si çocuk 30 Filistinli şehit oldu, 1500’den fazla Filistinli de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.