Hamas Bölgedeki Sorunların Çözülmesi Çağrısında Bulundu

  • 15 Ekim 2019
  • 520 kez görüntülendi.
Hamas Bölgedeki Sorunların Çözülmesi Çağrısında Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suriye’nin toprak bütünlüğünün ve ulusal sınırlarının korunması gerektiğine dikkat çekerek, bununla birlikte Türkiye’nin sınırlarını koruma ve milli güvenliğine yönelik tehditleri bertaraf etme hakkını anlayışla karşıladığını ifade etti.

Bölgedeki tüm çekişme ve ihtilaflara son verilerek başta Filistin davası olmak üzere ümmetin sorunlarına yoğunlaşılması çağrısında bulunan Hamas, dün akşam (14 Ekim Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, ABD ve İsrail’in bölgedeki varlığını reddederek bu varlığın gerilimin ve şiddetin kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Bildiride, işgal rejimi istihbarat teşkilatı Mossad’ın bölgede faaliyet göstererek Arap ve İslam ülkelerinin milli güvenliklerine darbe vurmaya çalıştığı kaydedildi.

Suriye’nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini kaydeden Hamas, ABD’nin bölgeden çekilmesi sürecinin devam etmesinin zaruretine vurgu yaptı.

Bildiride ayrıca Türkiye’nin Filistin davasına yönelik tutumundan ve Filistin halkına verdiği destekten övgüyle söz edildi ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya işaret edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.