Filistinli Tarım Müdürlüğü Memurları Yahudi Yerleşimcilerin Saldırısına Uğradı

  • 15 Ekim 2019
  • 499 kez görüntülendi.
Filistinli Tarım Müdürlüğü Memurları Yahudi Yerleşimcilerin Saldırısına Uğradı

Yahudi yerleşimciler bugün (14 Ekim Pazartesi) öğle saatlerinde Cenin’in güneyinde yer alan Seyletu’z-Zahr beldesindeki arazilerde incelemelerde bulunan Kabatiye Tarım Müdürlüğü memurlarına saldırdı.

Safa Haber Ajansı’nın yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgiye göre, Kabatiye Tarım Müdürlüğü memurları Seyletu’z-Zahr ve Burka beldeleri arazilerinde kurulan ve işgal yönetimince boşaltılan Homeş Yahudi Yerleşkesi’nin bulunduğu alanı ziyaret etti.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinli memurları bölgeye ulaştıkları andan itibaren taşlamaya başladıkları ve bölgeden kovdukları bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerin daha önce Yahudi yerleşkesinin kurulu olduğu bölgeye Filistinlilerden hiç kimseyi yaklaştırmamaya çalıştıkları, bölgedeki ağaçları kestikleri ve işgal yönetimince boşaltılan Yahudi yerleşkesi civarında gruplar halinde dolaştıkları kaydedildi.

Batı Yaka’da işgalcilere ait 474 ve Kudüs’te de 29 Yahudi yerleşkesi bulunuyor ve söz konusu yerleşkeler Batı Yaka’nın yüzölçümünün yüzde 46’sını teşkil ediyor.

Batı Yaka ve Kudüs’teki 503 yerleşkede yaklaşık 800 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. İşgal güçlerinin himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler neredeyse her gün Filistinlilere, evlerine ve arazilerine saldırıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.