Hamas, Ebu Hudayr’ın Katili Hakkında Verilen Beraat Kararını Kınadı

  • 30 Kasım 2015
  • 742 kez görüntülendi.
Hamas, Ebu Hudayr’ın Katili Hakkında Verilen Beraat Kararını Kınadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal mahkemesinin Filistinli Muhammed Ebu Hudayr isimli çocuğun kaçırıldıktan sonra öldürülmesi olayının baş zanlısının beraatine hükmetmesini kınadı.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, bugün (30 Kasım Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, mahkemenin kararının işgal rejiminin ırkçılığının ve Yahudi yerleşimcilerin cinayetlerine öncülük ettiğinin kanıtı olduğu ifade edildi.

Kararın Filistin halkının mümkün olan her türlü yolla kendini savunma hakkını bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Ebu Zuhri, uluslararası toplumu işgal rejiminin sistematik ihlalleri karşısında üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet etti.

İşgal mahkemesi, Muhammed Ebu Hudayr’ın yakılarak öldürülmesi olayının baş zanlısı Yosef Hayim Ben David’in psikolojik sorunları bulunduğu bahanesiyle beraatine hükmetti.

Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz 2014’te Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırıldıktan sonra dövülmüş ve daha sonra diri diri yakılarak katledilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.