Hamas: Filistinli Grupların Planına Olumlu Yaklaşıyoruz

  • 04 Ekim 2019
  • 579 kez görüntülendi.
Hamas: Filistinli Grupların Planına Olumlu Yaklaşıyoruz

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan’daki temsilcisi Ahmed Abdulhadi, Filistinli grupların bölünmüşlük halinin sona ermesi için sundukları planın tamamen milli olduğunu söyledi.
Filistinli grupların planının herhangi bir dış gücün etkisinden uzak olduğunu belirten Abdulhadi, Hamas’ın bölünmüşlük halinin sona ermesi için plana olumlu yaklaştığını açıkladı.
Quds Press Haber Ajansı’na konuşan Abdulhadi, Fetih liderlerinin açıklamalarına ve Filistinli grupların planının başarı şansına değindi.
Abdulhadi, Fetih’in ihtilaflı konuları bir yana bırakıp milli bir stratejide birleşmek için hesaplarını gözden geçireceğini ümit ettiğini dile getirdi.
Hamas lideri, uzlaşı planını hazırlayıp Hamas’a ve Fetih’e sunan grupların planı reddedene baskı yapmak için halkı harekete geçirebileceklerini ifade etti.
Filistinli sekiz grup, Hamas ve Fetih arasında uzlaşının sağlanarak bölünmüşlüğe son verilmesi konusundaki görüşlerini içeren dört maddelik bir plan açıkladı.
Gazze kentinde 23 Eylül’de düzenlenen basın toplantısında açıklanan maddelerin ilki 2005, 2011 ve 2017’de Kahire’de imzalanan anlaşmalar ile 2017’de Beyrut’ta imzalanan anlaşmayı esas kabul ediyor.
İkinci madde, Filistin Kurtuluş Örgütü’nü Geliştirme ve Etkinleştirme Komitesi’nin Ekim 2019’da Kahire’de Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın katılımıyla toplanması çağrısında bulunuyor.
Üçüncü madde Ekim 2019’dan Temmuz 2020’ye kadarki dönemi bölünmüşlüğün sona erip birliğin sağlanması için geçiş dönemi kabul ediyor.
Dördüncü madde ise üçüncü maddede belirtilen geçiş döneminin belirli bir takvime bağlanması çağrısında bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.