Hamas: İsrail’le güvenlik koordinasyonun sürdürülmesi vatana ihanettir!

  • 07 Eylül 2015
  • 757 kez görüntülendi.
Hamas: İsrail’le güvenlik koordinasyonun sürdürülmesi vatana ihanettir!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi’ni Devabişe ailesinin Yahudi yerleşimcilerce yakılmasına misillemenin ilk adımı olarak işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonuna son vermeye davet etti.

Sami Ebu Zuhri, bugün (7 Eylül Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, Filistin Yönetimi’yle işgal güçleri arasında güvenlik koordinasyonunun devam etmesinin vatana ihanet olduğu belirtildi.

Ebu Zuhri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka’da işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonunun işgalcilere Filistin halkına yönelik daha çok cinayet işlemeleri için zemin oluşturduğunu söyledi.

Yahudi yerleşimciler 31 Temmuz Cuma günü Nablus’un güneyindeki Duma köyünde Devabişe ailesinin evini kundaklamış, çıkan yangında 18 aylık bebek Ali Devabişe şehit olmuş, baba Saad Devabişe, anne Riham Devabişe ve dört yaşındaki diğer çocukları Ahmed Devabişe ise ağır yaralanmıştı. Baba Saad Devabişe, hastaneye kaldırıldıktan birkaç gün sonra hayatını kaybederken, anne Riham Devabişe’nin de bu sabah erken saatlerde şehit olduğu bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.