Abbas güçleri, Hamas Lideri Ebu Urra’yı Gözaltına Aldı

  • 07 Eylül 2015
  • 777 kez görüntülendi.
Abbas güçleri, Hamas Lideri Ebu Urra’yı Gözaltına Aldı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi, bugün (7 Eylül Pazartesi) öğle saatlerinde Tubas vilayetinde, İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Şeyh Mustafa Ebu Urra’yı çalıştığı Akaba Erkek Lisesi’nden çıkarken gözaltına aldı.

Görgü tanıkları, Koruyucu Güvenlik biriminin Akaba Erkek Lisesi’ni kuşattığını ve liseye giden yolu trafiğe kapattığını, Şeyh Mustafa Ebu Urra’yı meslektaşlarının ve öğrencilerinin gözü önünde gözaltına aldığını söyledi.

Hamas liderlerinden Şeyh Mustafa Ebu Urra’nın ailesiyle birlikte trafik kazası geçirdiği, kalp rahatsızlığının yanında başka hastalıkları da olduğu, hastalığı nedeniyle bir süredir izinli olduğu ve sağlık durumunun düzelmesinin ardından dün okuldaki görevine geri döndüğü bildirildi.

İşgal güçlerince daha önce birçok kez gözaltına alınan Şeyh Mustafa Ebu Urra’nın işgal zindanlarında toplam beş yıl yattığı, Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin de Ebu Urra’yı birkaç kez gözaltına aldığı, Koruyucu Güvenlik biriminin Şeyh Mustafa Ebu Urra’nın oğlu Amr’ı hiçbir gerekçe göstermeden ve suçlamada bulunmadan gözaltında tutmaya devam ettiği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.