Hamas: Mescid-i Aksa’ya Dokunmanın Sonuçları Kötü Olur

  • 16 Ocak 2019
  • 1.352 kez görüntülendi.
Hamas: Mescid-i Aksa’ya Dokunmanın Sonuçları Kötü Olur

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal hükümetinin aşamalı olarak Mescid-i Aksa’nın İslami kimliğine zarar verme çabasının kötü sonuçları olacağı uyarısında bulundu.

Hamas Hareketi, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya ve kutsallığına dokunmasının bedelini çok ağır ödeyeceğini ifade etti.

Mescid-i Aksa’da dün yaşananlar konusunda açıklamada bulunan Hamas, işgal polisinin ve Kudüs’teki işgal belediyesinin Mescid-i Aksa’nın idaresini İslami Vakıflar Dairesi’nin elinden almaya çalıştığını söyledi.

Mescid-i Aksa bekçilerine Mescid-i Aksa’yı savunmadaki rolleri nedeniyle övgüde bulunan Hamas, işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere karşı korumak için Mescid-i Aksa’ya daha sık giderek nöbet tutma çağrısında bulundu.

Hamas, Mescid-i Aksa’nın 144 dönüm genişliğindeki arazisiyle sadece Müslümanlara ait olduğunu ve Müslümanlar dışında hiç kimsenin Mescid-i Aksa’ya ortak olmadığını belirtti.

Mescid-i Aksa’nın veya herhangi bir bölümünün kimliğini değiştirme girişiminin Filistin halkı tarafından asla kabul edilmeyeceğini kaydeden Hamas, işgal rejiminin El-Aksa ve Kudüs intifalarının mesajını iyi anlaması gerektiğini söyledi.

Hamas, Filistin Vakıflar Bakanlığı’ndan ve Ürdün’den Mescid-i Aksa’da yaşananlar konusunda net bir tavır ortaya koymalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.