Hamas, özerk topraklarda göstermelik seçimlere karşı çıktı

  • 27 Ekim 2019
  • 609 kez görüntülendi.
Hamas, özerk topraklarda göstermelik seçimlere karşı çıktı

Filistin islami direniş hareketi Hamas, özerk teşkilat bölgeleri olan Ürdün nehri batı yakası ve Gazze şeridinde göstermelik seçimlere karşı çıktı.

Russia el-yaum TV kanalının bildirdiğine göre Hamas sözcüsü hazım Kasım dün yaptığı açıklamada, “Kudüs ve Gazze olmadan hiçbir seçimin var olmayacağını, bu iki bölgeyi müstesna tutmanın Filistinli gruplar arasında ayırıma ve Filistin’de siyasi nizamın ihya edilmesi için çalışmaların çetrefilleşmesine sebep olacağını” söyledi.
Hamas sözcüsü ayrıca “seçimlerin genel bir seçim ve eşzamanlı olması, Kudüs ve Gazze’nin de içinde olan tüm Filistin topraklarını kapsaması gerektiğini” söyledi.
Hazım Kasım ayrıca 2012’de Gazze’de yaşanan belediye başkanları seçimi gibi olayların tekrarlanmaması gerektiğini, aslında bunun büyük ve yanlış bir iş olduğunu” da sözlerine ekledi.
Son zamanlarda Filistinli gruplar arasında ulusal vahdet ve barışın sağlanması için yeni öneri, Hamas’ın da aralarında olan tüm gruplar tarafından olumlu karşılandı. Söz konusu önerinin önemli maddelerinden biri ulusal vahdet hükümetinin kurulması ve gelecek miladi yılın başlarına kadar kapsamlı seçimlerin yapılmasıdır.
Filistin’deki son seçimler 2006 yılında ve Hamas’ın zaferi ile beraber olan seçimlerdi. Başka bir ifade ile 13 yıldan beri Filistin’de hiçbir seçim düzenlenmedi hal bu ki seçimlerin yapılması tüm Filistinli siyasi grupların özellikle de direnişin önemli isteklerindendir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.