Tahran Yemen’e insani yardımların acilen ulaşmasını istedi

  • 27 Ekim 2019
  • 757 kez görüntülendi.
Tahran Yemen’e insani yardımların acilen ulaşmasını istedi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı yardımcısı Yemen Ensarullah hareketi sözcüsü ile görüşmede, Yemen halkı için insani yardımların gönderilmesinin hızlanmasını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı’nın  bildirdiğine göre Ali Asker Hacı dün akşam saatlerinde,  bir heyet başkanlığında Tahran’da bulunan Yemen Ensarullah hareketi üst düzey müzakereci ve sözcüsü Muhammed Abdüsselam  ile görüşmede Yemen’e saldırıların durdurulmasını vurgularken, “her şeyden daha zaruri olanın, Yemenli sivillere yardım ulaştırmak olduğunu”  söyledi.
Dışişleri Bakanlığı yetkilisi  Yemen hakkında İran’ın diğer ülkeler ile  siyasi çalışmalarına işaretle, ” zalimane Yemen savaşının başından itibaren İslam Cumhuriyeti’nin savaş ve kanın durdurulması,  Yemenli gruplar arasında görüşmelerin yapılması ve mazlum Yemen milletine  uygulanan ambargoya son verilmesi için her türlü çalışmayı  gündemine aldığını ve insani yardımların gönderilmesinin hızlanmasını vurguladığını” söyledi.
Yapılan görüşmede Yemen yetkilisi de siyaset ve meydan gelişmeleri hakkında bilgiler aktarırken, İran İslam Cumhuriyeti’nin insani ve siyasi destekleri ve Yemen halkını savunma bağlamındaki tutumları için teşekkür etti.
Bundan önce İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Yemenli heyet ile görüşmede,  Yemen krizinin siyasi çözümünü vurgularken İran İslam Cumhuriyeti’nin ateşkesin sağlanması ve gruplar arasında görüşmelerin yapılmasına vurgu yaptığını açıklamıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.