Hasan Nasrullah: Riyad oturumu büyük bir fiyaskoydu

  • 26 Mayıs 2017
  • 1.504 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah: Riyad oturumu büyük bir fiyaskoydu

Lübnan’ın 25 mayıs 2000 tarihinde siyonist rejime galibiyetinin 17. yıldönümü münasebeti ile bir konuşma yapan Seyid Hasan Nasrullah, Rİyad oturumunun büyük bir fiyasko olduğunu, Suudi rejimin terörizme destek suçundan aklanmak için Amerika’ya rüşvet verdiğini belirtti.

Lübnan Hizbullahı genel sekreteri Seyid Hasan Nasrullah Amerikan-Arap oturumuna işaretle, oturumun İslami direnişi hiç bir şekilde etkileyemeyeceğini belirterek, İslami direnişin terörizm ile mücadelede kararlı olduğunu, tüm milletlerin isteklerine ulaşıncaya kadar da mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Lübnan Hizbullah’ı genel sekreteri Riyad oturumunun Donald Trump’a haraç vermek için olduğunu, oturumla ilgili sadece Amerika ve Suudi basının yaygara kopardıklarını söyledi.

IŞİD’in Irak ve Suriye’ye saldırdığı zaman sadece İran’ın bu ülkelere destek çıktığını belirten Nasrullah, fakat Arabistan’ın teröristlere mali yardım yaptığını belirtti.

Bahreyn olaylarına da değinen Nasrullah, Bahreyn halkının öldürülmesi ve hapse atılmasının da Riyad oturumu ve Amerika başkanının bölge ziyaretinin sonuçları olduğunu söyledi.

Lübnan Hizbullah’ı genel sekreteri Seyid Hasan Nasrullah, Al-ı Halife rejimine hitaben Bahreyn’de huzurun sağlanması için Şeyh İsa Kasım’ı derhal serbest bırakması gerektiğini de belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.