Hasan Ruhani: İran’ın kudret ve izzeti ancak üretimle sağlanmış olur

  • 26 Haziran 2016
  • 883 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran’ın kudret ve izzeti ancak üretimle sağlanmış olur

İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iktisadi alanda faaliyet gösterenleri, ülkenin milli üretiminin kalkınmasının arttırılmasına davet ederek, İran’ın izzet, kudret ve azametinin ancak milli üretimin artması ve yeni çalışma alanları oluşturmakla mümkün olabileceğini söyledi.

Ruhani, dün gece iktisadi çevreden bir grupla bir araya geldiği iftar ziyafetinde yaptığı konuşmada, ”iktisadi alanda faaliyet gösteren herkes, tüm işverenler, esnaf ve bankaların hükümetin yanında yer alarak, elbirliğiyle milli üretimi ve yeni çalışma alanları oluşturma girişimlerini arttırmaları gerektiğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, İran’ın petrol dışı ürünlerinin artması ve özellikle de bölge olmak üzere istikrarlı piyasalara ulaşmaya önem vermesi gerektiğini belirterek; ‘işverenlerin, ülkenin petrol dışı ürünlerinin ihracatında motor görevi görebileceğini’ söyledi.

Ruhani, çalışma alanında yapılan derecelendirmeye göre İran’ın bunu 152. sıradan 118. sıraya yükseltmeyi başarmasına da işaretle; ‘çalışma alanı, iş oluşturma konusunda daha iyi sonuç almak için yatırımcıyı çekmek için daha fazla yardım etmemiz gerekiyor’ dedi.

Bu arada İran ticaret, sanayi, maden ve tarım odası başkanı Muhsin Celalpur da sözkonusu iftar ziyafetinde yaptığı konuşmada, 11. hükümetin iktisadi alanda karşı karşıya olduğu sorunlara rağmen , hükümetin tedbir ve iyi niyetle uluslararası alandaki müzakerelerle iktisadi alandaki buhrandan çıkmayı başardığını ve ülkenin iktisadi alanda kalkınma sürecine girdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.