İran’ın kuzeybatısında silahlı şer güçleri ile devrim muhafızları arasında çatışma

  • 26 Haziran 2016
  • 894 kez görüntülendi.
İran’ın kuzeybatısında silahlı şer güçleri ile devrim muhafızları arasında çatışma

İran Devrim Muhafızları Ordusu ile İslam inkılabı düşmanı münafıklar güruhu silahlı şer güçleri arasında ülkenin kuzeybatısında çıkan çatışmada ikisi elebaş olmak üzere 5 teröristin öldüğü bildirildi.

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri, halkın münafıkları örgütüyle cuma günü çıkan çatışma konusunda yayınladığı bildiride, çatışmanın cuma günü Seyyidüşşüheda Hamza Karargahı güçleri ile İslam inkılabı düşmanı gruplara bağlı şer güçler arasında sınır bölgesi Sero Abad’da ve Mehabad’ın umumi bölgesinde çıktığı ve çatışmada teröristlerin komutanlarından Areş Menberi ile Şureş Menberi’nin yanı sıra 5 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

Bildiride, çatışmada ayrıca teröristlerden dikkat çekici miktarda silah, mühimmat ve teçhizatların ele geçirildiği belirtildi.

Bildiride ayrıca, bu operasyon ardından devrim muhafızları güçlerinin salim bir şekilde üslerine döndükleri kaydedildi.

Bu arada son bir ayda, İran’ın kuzeybatı ve güneydoğu sınırlarında silahlı şer güçlerinin bir kaç kez terörist ve sızma operasyonları gerçekleşirken bu girişimler İran sınır güçleri ve diğer güvenlik birimlerinin uyanıklılığı ve dikkati sayesinde etkisiz hale getirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.