Hasan Ruhani: Milletlerin Çatışmadığı bir dünya istiyoruz

  • 28 Mart 2017
  • 1.032 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Milletlerin Çatışmadığı bir dünya istiyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, insanlığın bugün her zamandan daha çok bir birinin yanında olan ve çatışmayan milletlere ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Moskova Devlet üniversitesinde Kendisine Fahri Doktora verildikten sonra bir konuşma yapan Ruhani, günümüz dünyasının girift sorunlarının çözümünün bilim insanları ve devletlerinin işbirliğini gerektiğini söyledi.

Batı dünyası ve servet tekelinin sona ermesinin yeni bir dünya yaratılması için tarihi fırsat yarattığını söyleyen Ruhani, şiddet ve radikalizm kökenleri ile mücadele için uluslararası iradenin gerekli olduğunu söyled.

İslamofobi, ırkçılık ve tekfirci düşüncelerin ortak kökenleri olduğunu vurgulayan Ruhani, şiddet, radikalizm, aşağlamak ve zorlamalardan kaçınılmasını istedi.

Yeni İran yılının ilk günlerinde Rusya’ya yaptığı ziyaretin dostane ve kalıcı ilişkilere vurgu anlamı taşıdığını ifade eden Ruhani, dünya sorunlarının çözümünde bilim insanları ve üniversitelerin rolünün her zamandan daha büyük olduğunu söyledi.

Günümüz dünyasının çevre, kimlik, şiddet, radikalizm, iç savaşlar ve etnik sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Ruhani, bu sorunların giderilmesinin de milletler arasında işbirliğine bağlı olduğunu söyledi.

BM Genel Kurulunda 4 sene önce kendisinin önerisi olan Şiddet ve Radikalizmden Arındırılmış Dünya (WAVE) önerisine değinen Ruhani, ‘’Maalesef şiddetin arttığı bir dünyaya şahit oluyoruz ve günümüz dünyasından insanlık her zamandan daha çok itidal, adalet ve insan kerametine saygı duyan ihtiyaç duymaktadır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.