Suriye muhalefeti De Mistura’nın önerisini reddetti

  • 28 Mart 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
Suriye muhalefeti De Mistura’nın önerisini reddetti

Güvenilir kaynaklar, müzakereci Suriye muhalefetinin, BM Suriye özel temsilcisi Stefan De Mistura’nın gündemde olan 4 dosya hakkındaki önerisini reddettiğini duyurdu.

Syria News’un bildirdiğine göre Suriye muhalefetindeki bir kaynak, De Mistura’nın, bu ülkede gündemde olan 4 dosya hakkında muhalefete bulunduğu önerisinin, muhalefet tarafından reddedildiğini duyurdu.

Söz konusu kaynak, önerinin geçiş heyeti, anayasa, seçimler ve terörizm ile mücadele hakkındaki 4 dosyanın detaylarını içerdiğini, çatışma taraflardan bu konuların maddeleri ve bentleri hakkında görüş bildirmeleri istendiğini belirtti.

Sputnik’in bildirdiğine göre De Mistura önerisinde en önemli konuların geçiş hükümeti, ilgili kurum ve kuruluşlar ve yürütme mekanizması ile kurumlarında reformu kapsıyor.

De Mistura belgesinde anayasa ve BM denetiminde seçimlerin düzenlenmesi ile ilgili önerilerin yanısıra, terörizm ile mücadelede hükümetin yetkileri ve bu alanda uluslararası yardımlar, insan hakları, güvenliğin sağlanması, ülkede yabancı güçlerin varlığı ve güven ortamı oluşturmak için gereken tedbirlerin alınması yer alıyor./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.