Haşdi Şabi’den Havice Operasyonu Açıklaması

  • 03 Ekim 2017
  • 1.165 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi’den Havice Operasyonu Açıklaması

Irak Haşdi Şabi Yüksek Komutanı, Nüceba İslami Direnişi askerleri ile düzenlediği bir toplantıda şöyle açıklamada bulundu; Nüceba, tüm bölgelerde IŞİD ile mücadeleye tamamen hazır durumdadır.

Nüceba İslami Direniş Hareketi İran Siyasi bürosundan alınan bilgiye göre, Irak Halk Güçleri (Haşdi Şabi) komutan vekili Ebumehdi El Mühendis, “Geliyoruz Havice” Operasyonu ile ilgili Nüceba İslami Direniş Hareketi’nin kontrolünde olan Selahaddin şehrinin kuzeyinde yer alan “Cebal-u Mekhul” operasyon bölgesini ziyaret etti.

Haşdi Şabi 12 tugayını üstlenen Nüceba hakkında şöyle açıklamalarda bulundu; Bu yiğitler son yıllarda, sahip oldukları en değerli varlıklarını Mekhul dağlarını tekfirci IŞİD teröristleri karşısında korumak adına feda ettiler.

El mühendis devamında Nüceba’nın, Haşdi Şabi’nin en önemli gruplarından biri olduğunu ve herkesin ikrarda bulunduğu büyük başarılar gerçekleştirdiğini açıkladı.

En önemli Irak’lı komutanlardan olan Mühendis aynı zamanda, Nüceba’nın savaş alanında gösterdiği cesaretleri övdü ve şöyle söyledi; Nüceba İslami Direniş Harekatı askerleri, tekfirci IŞİD teröristleri ile savaşta Irak’ın tüm bölgelerinde tam anlamıyla hazır oldadırlar.

Irak’ı işgal eden tekfirci IŞİD terör örgütünün yok olacağına dair ümitli olduğunu açıklayan El Mühendis devamında şunları söyledi; Nüceba askerleri Irak topraklarını korumada mükemmel bir ciddiyet sergiliyorlar ve defalarca teröristlerin çirkin planlarını suya düşürdüler.

Son olarak Iraklı komutan, Cebal-u Mekhul bölgesinin güvenliğinin, tamamen temizleyip özgürleştirilmesinin ardından Nüceba İslami Direniş Hareketine bırakılacağını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.