Hatibzade: Sporun siyasileşmesi tenkit edilmeli

  • 10 Aralık 2021
  • 701 kez görüntülendi.
Hatibzade: Sporun siyasileşmesi tenkit edilmeli

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü dün Amerika ve müttefiklerinin 2022 Pekin kış olimpiyatlarını boykot kararına tepki göstererek, “sporun siyasileşmesinin tenkit edilmesi gerektiğini” söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Said Hatibzade twitter üzerinden paylaştığı mesajda Amerika ve müttefiklerinin Pekin 2022 kış olimpiyatlarının boykot kararını eleştirerek, batılıların tahrip savaşına karşı İran’ın Çin’in yanında olduğunu belirtti.
Hatibzade twitter mesajında “İster Pekin kış olimpiyatları “diplomatik boykot” edilsin ve ister İranlı takımları mali kaynaklardan mahrum bırakılsın, herkes sporun siyasileşmesini tenkit etmelidir” yazdı.
Dışişleri bakanlığı sözcüsü büyük istekle söz konusu yarışalara katılacaklarını ifade ederek, tahrip savaşı hedefinde olan Çin ile dayanışmada olduklarını ilan etti.
Amerika ve aralarında Kanada, Avustralya ve İngiltere’nin de bulunduğu bazı müttefikleri Sincan eyaletinde insan haklarının ihlal edildiği iddiasını bahane göstererek, Pekin 2022 kış olimpiyatlarını boykot kararı aldıklarını duyurdular.
Çin dışişleri bakanlığı da Amerika ve müttefiklerinin kararını kınayarak, bunun ideolojik ön yargılardan ve kötü niyetlerden kaynaklandığını duyurdu.
Çin dışişleri bakanlığı Amerika, İngiltere, Avustralya ve Kanada’nın olimpik olayını siyasi müdahale için kullandıklarını belirterek söz konusu ülke yetkililerinin Pekin olimpiyatlarına katılmamasının, etkinliğin başarılı şekilde düzenlenmesini etkileyemeyeceğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.