Heniye: Nikbet günü, kara gündür! Herkes ibret alsın!

  • 01 Nisan 2021
  • 317 kez görüntülendi.
Heniye: Nikbet günü, kara gündür! Herkes ibret alsın!

Filistin topraklarının İngilizler tarafından tarafından zorla işgal edilip Siyonist Yahudilere verildiği gün olan “Nikbet” diğer Müslüman ülkeler için de bir tehlike işareti aslında..

Filistin Toprak Günü’nün 45. yıl dönümüyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan İsmail Heniyye, “Bu kara gün, Filistin halkının anısında ölümsüzleşen bir gündür.” dedi.

Heniyye, İsrail’in 1976 yılında işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan değerli bir bölgede kontrol sağlamaya ve yerleşim kurmaya çalıştığını ve buna karşılık “halkın doğrudan direniş gösterdiğini” hatırlattı.

“Vatanımıza bağlılığımız ve geri dönüş hakkı, vazgeçilmeyecek kutsal bir haktır.” diyen Heniyye, “1948 yılından bu yana işgal altındaki Filistin halkına özellikle selamlarımı gönderiyorum. Onlarla savaşımız ve kaderimiz birdir. Filistin halkı, Allah’ın izniyle Filistin topraklarında siyasi varlığına, topraklarına ve devletine sahip olacaktır.” diye konuştu.

Hamas lideri, Filistin halkının Toprak Günü’nü her yıl andığını belirterek, şöyle devam etti:

“Bu gün, toprağın bizimle işgal güçleri arasındaki çatışmanın odağında olduğunu gösteriyor. Kutsal Filistin toprağının işgal edilmesinden bu yana halk, malını ve canını, toprağını ve vatanını korumaya, ilhak ve yerleşim planlarına karşı durmaya adadı. Toprak Günü; Kudüs’te, Gazze’de, Batı Şeria’da, sürgünde ve diasporadaki tüm Filistinlilerin birleştiği bir gündür.”

Nakba Günü, Türkçe karşılığı «talihsizlik günü» anlamındadır. Nakba, nekbet ya da nikbet kelimesi, Filistinliler açısından felaket olarak olarak görülen İsrail Devleti’nin bağımsızlık ilanını ve ardından gelişen olayları nitelemek için kullanılır.

73 yıl önce 600 civarında Filistinli, Deyr Yassin’de Siyonist teröristlerin saldırısına uğradı. 100’den fazla insan hayatını kaybetti. Peki Nekbe nedir? Nekbe günü ne oldu?

Katliam binlerce Filistinlinin benzer bir katliama uğrama korkusuyla topraklarını terk etmesine sebep oldu.

Filistinlilerin topraklarına el konuldu ve Terör ve işgal devleti Siyonist İsrail 14 mayıs 1948’de işte bu gasbedilen Filistin toprakları üzerinde kuruldu. Siyonistler 750 binden fazla Filistinliyi yerinden yurdundan ettiler. Bugün binlerce Filistinli, sırf vatanlarını savunmak istedikleri ve evlerini geri almak istedikleri için İsrail hapishanelerinde ölüme terk edilmiş bulunuyor. Siyonist Yahudilerin Batı ülkelerindeki nüfuz ve gücü nedeniyle kimse İsrail’e yaptırım uygulamıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.