Heniyye: İşgal Rejimi Ateşkesin Gereklerini Geciktirmeden Yerine Getirmeli

  • 29 Haziran 2019
  • 966 kez görüntülendi.
Heniyye: İşgal Rejimi Ateşkesin Gereklerini Geciktirmeden Yerine Getirmeli

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, işgal rejiminin ateşkes anlaşmasının gereklerini yerine getirmeyi geciktirmemesinin zorunlu olduğunu belirtti.

Heniyye, dün (28 Haziran Cuma) öğle saatlerinde Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Heniyye ve Mladenov’un görüşmede BM ve Mısır’ın çabalarıyla dün gece yeniden sağlanan ateşkesin durumunu ele aldıkları kaydedildi.

Heniyye’nin ofisinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Mladenov’un bugün düzenlenecek Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine değindiği ve Heniyye’nin de işgal güçlerinin barışçıl halk gösterilerine katılanlara ateş açmayı bırakması gerektiğine dikkat çektiği ifade edildi.

Görüşmede ayrıca Heniyye’nin Birleşmiş Milletler’in yanı sıra Mısır ve Katar’ın harcadığı çabaları takdir ettiklerini dile getirdiği bildirildi.

Heniyye’nin ofisinden yapılan açıklamada, ateşkes anlaşmasının dikkatlice uygulanması için tarafların iletişimi sürdürme konusunda görüş birliğine vardıkları belirtildi.

İşgal ordusu radyosu, dün gece Birleşmiş Milletler ve Mısır’ın çabaları sonucu Gazze Şeridi’nde ateşkesin yeniden sağlandığını duyurmuştu.

Anlaşmaya göre işgal rejiminin Filistinli balıkçıların Gazze Şeridi sahillerinde avlanma mesafesini yeniden artırdığı ve Gazze Şeridi’ne yakıt girişine izin verdiği açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.