Heniyye, Şehit Cesetlerini Vermesi İçin Siyonist Rejime Baskı Yapılmasını İstedi

  • 26 Kasım 2015
  • 814 kez görüntülendi.
Heniyye, Şehit Cesetlerini Vermesi İçin Siyonist Rejime Baskı Yapılmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Kudüs İntifadası şehitlerinin cesetlerini ailelerine teslim etmesi için işgal yönetimine baskı yapılmasını istedi.

Heniyye, dün (25 Kasım ÇarÅŸamba) ÅŸehit Hedil Avvad’ın ailesini telefonla arayarak baÅŸsaÄŸlığı diledi. Heniyye’nin ayrıca iÅŸgal güçlerince yaralanan Nurhan Avvad’ın ailesiyle de görüştüğü ifade edildi.

Åžehitlerin Filistinliler ve Ä°slam ümmeti için övünç kaynağı olduÄŸunu kaydeden Heniyye, baÅŸta Filistin’in ÅŸehit kadınları ve genç kızları olmak üzere ÅŸehitleri asla unutmayacaklarını söyledi.

Ä°ÅŸgal güçlerinin ÅŸehitlerin cesetlerini alıkoyarak ailelerine teslim etmemesinin iÅŸgalcilerin cinayetlerine eklenen yeni bir cinayet olduÄŸunu belirten Heniyye, Avvad ailesiyle gurur duyduÄŸunu, Hedil ve Nurhan’ın vatana baÄŸlılığın ve kutsal deÄŸerler konusundaki duyarlılığın örneÄŸi olduÄŸunu ifade etti.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi BaÅŸkan Yardımcısı, yaralı Nurhan Avvad’a acil ÅŸifalar diledi.

Ä°ÅŸgal güçlerinin ve Yahudi yerleÅŸimcilerin Mescid-i Aksa’yı hedef alan ihlallerine karşı Filistinli gençlerin 1 Ekim’de baÅŸlattıkları intifada devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.