Hollande: Fransa Olarak Şoktayız…

  • 07 Ocak 2015
  • 668 kez görüntülendi.
Hollande: Fransa Olarak Şoktayız…

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, olay yerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Saldırı, Paris’in doğusundaki 11. Arrondissement semtinde meydana geldi.

Olayın bir terör saldırısı olduğundan kuşku duymadığını belirten Cumhurbaşkanı François Hollande, en az 11 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de ağır yaralandığını söyledi. Hollande, saldırının Fransa için bir şok olduğunu kaydetti.

Baskını düzenleyen silahlı kişiler olay yerinden kaçmayı başardı. Güvenlik güçleri saldırganları yakalamak için Fransa genelinde alarma geçirildi.

“Charlie Hebdo” dergisi yayınladığı Hz. Muhammed karikatürleri nedeniyle ölüm tehditleri alıyordu. 2011 yılında “Şeriat” özel sayısı çıkaran dergi genel yayın yönetmeni olarak Hz. Muhammed’i belirlemiş, bunun üzerine derginin merkezi kimliği belirsiz kişilerce kundaklanmıştı.

Charlie Hebdo’nun Kasım 2011’de Muhammed Peygamer’in karikatürlerini yayımlaması, dünya çapında Müslümanların tepkisini çekmişti.

Fransa, karikatüre gösterilen tepki nedeniyle 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süre ile kapatmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.