Hoşru: ABD’nin Kudüs girişimi işgale meşruiyet tanımaktır

  • 09 Aralık 2017
  • 985 kez görüntülendi.
Hoşru: ABD’nin Kudüs girişimi işgale meşruiyet tanımaktır

İran’ın BM daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, Filistin’in işgalinin bölgedeki bütün buhranların başlıca sebebi olarak nitelerken, ”ABD başkanı Trump’ın Kudüs’ü başkent olarak resmiyette tanıması, işgale meşruiyet kazandırmaktır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Hoşru, dün BM genel kurulun ‘Barış kültürü’ başlıklı  oturumunda  yaptığı konuşmada, Trump’ın girişimini kınarken, bunu uluslararası bildiriler ve kanunların açık bir şekilde çiğnenmesi olarak niteledi.

Gulamali Hoşru, özellikle Mukaddes Kudüs şehri olmak üzere  Filistin halkının haklarının bu şekilde çiğnenmesinin, durumu daha da kötü hale getireceğini belirterek, ”Uluslararası toplum, Amerika ve siyonist İsrail rejimi, bu kanunsuz ve sorumsuzca girişimlerin oluşacak sonuçların sorumlusu biliyor” dedi.

Hoşru, Trump’ın kararını, Amerika’nın Ortadoğu bölgesinin istikrar ve barışı konusunda münafıkça ve küstahça olduğunu gösterdiğini söyleyerek, ”Amerika’nın Filistin halkının haklarına ve uluslararası kanunları hiçe samsasının  siyonist rejim İsrail’e bir destek amaçlı olduğunu’ söyledi.

Amerikan başkanı Trump’ın Kudüs’ü terör  rejimi İsrail’in başkenti olarak tanıması  bölgede ve dünyada  yankıları ve tepkileri devam ederken, Amerikan başkanı, dışişleri bakanlığından da Tel Aviv’deki Amerikan büyükelçiliğinin  Kudüs’e taşınması için gerekli hazırlıkların  yapılması emrini verdi.

Amerika’nın bu girişimini ilk kınayan ülkelerden İran dışişleri bakanlığı,  geçen çarşamba gecesi yayınladığı bildiride,ABD’nin bu girişiminin uluslararası kanunların açık bir şekilde çiğnenmesi olarak niteledi ve kabul edilemez olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.