Hoşru: Yemen sorunu bombardımanlarla çözülmez

  • 27 Şubat 2018
  • 1.081 kez görüntülendi.
Hoşru: Yemen sorunu bombardımanlarla çözülmez

İran İslam Cumhuriyetinin BM daimi temsilcisi Gulamali Hoşru, Yemen sorunun askeri ve bombardıman yöntemleriyle çözülemeyeceğini belirterek İran açısından bu sorunun çözüm yolunun ancak siyasi yol olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre, Hoşru, Rusya’nın Yemen’le ilgili önerdiği bildirinin onaylanmasından sonra İran’la ilgili iddiaların tekrarı ve İran’a baskı yapmak için İranofobi girişimlerin Yemen’in saldırganlarına bir yardımı olmayacağını hatırlatarak, Yemen aleyhinde kesintisiz devam eden yıkıcı saldırıların ve bombardımanların Yemen’de insani faciaya neden olduğunu söyledi.

BM Güvenlik Konseyi, dün Yemen aleyhinde 2 bildiri taslağı için oturum düzenledi.

1. bildiri taslağı İngiltere’nin İran’a baskı amaçlı olarak sunduğu ve  İran’ın Yemen’e silah gönderdiğini iddia ettiği teklifti ve sözkonusu teklif Rusya’nın vetosuyla reddedildi.

İkinci teklif de, Yemen’e silah ambargosunun 2019 şubat ayına kadar uzatılmasını içeren Rusya’nın teklifiydi ve sözkonusu teklif de, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi ve daimi olmayan üyelerince kabul edildi.

İngiltere, bildiri taslağını Amerika ve Fransa’nın işbirliğiyle hazırlamıştı.

Arabistan mart  2015’te,  Yemen aleyhinde BAE, Amerika, İngiltere ve Fransa’nın  desteğiyle saldırı başlatmış ve aynı zamanda  Yemen’i kara, deniz ve havadan abluka altına almıştır ve Yemen’e bu zamana kadar düzenlenen saldırılarda en az 12 bin sivil ölmüş onbinlercesi yaralanmış ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.