Hüseyni Erbain Eşiğinde İran Sınırlarında Güvenlik Egemendir

  • 01 Aralık 2015
  • 942 kez görüntülendi.
Hüseyni Erbain Eşiğinde İran Sınırlarında Güvenlik Egemendir
Erbain törenlerini düzenleme merkezi güvenlik komitesi başkanı, Hüseyni Erbain eşiğinde İran ve Irak sınırlarında güvenlik açısından her hangi bir sorunun olmadığını bildirdi.
İRİB Haber kanalına açıklamada bulunan Erbain törenlerini düzenleme merkezi güvenlik komitesi başkanı general muhammed Cevadzade Kemend, İran ve Irak güvenlik, istihbarat ve polis güçlerinin iki ülke sınırlarında ve Kerbela yürüyüşçülerinin istikametindeki etkin varlığının Hüseyin Erbain törenleri eşiğinde bu bölgelerdeki güvenlik ve emniyetin tamamen sağlanması ve her hangi bir tehditin söz konusu olmamasının başlıca sebebi olduğunu bildirdi.
Gerek Irak ve gerekse İran içinde tüm emniyet birimlerinin görevlerinin belirlenerek bildirildiğini ve bir kriz anında bu kurumların ne yapmasının gerektiğine açıklık getirtildiğini belirten Erbain törenlerini düzenleme merkezi güvenlik komitesi başkanı, Irak’a gidecek İranlı ziyaretçiler için 1.5 milyon vize verildiğini ve sefer ayının başından şu ana kadar İran Irak sınırladından bir milyon 410 bin İranlının Irak’a giriş yaptığını bildirdi.
Yarın 2 Aralık 2015 Hicri-i kameri 20 Sefer 1437 Çarşamba Ehli Beyt İmamlarının üçüncüsü Hz. İmam Hüseyin (as) ve yarenlerinin şehadet yıl dönümünün 40. günü Erbain’din. Her yıl bu münasebetle Irak’ın kutsal kentleri Necef ve Kerbela arasında yaklaşık 30 milyon insan Hz. İmam Hüseyin’in mübarek türbesini ziyaret ve Erbain törenlerini düzenlemek için yürüyüş düzenlemekte ve Kerebela’ya akın etmektedir.
Böylesine muazzam bir katılımla düzenlenen Erbain törenleri dünya’da eşi ve benzeri olmayıp bunun için de bu tarihi olay İran ve Irak hükümetlerinin girişimiyle BM UNESCO kurumu nezdinde önemli kültürel bir olay olarak kayıtlara geçirildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.