Hz. Zeyneb’in -sa- mübarek veladet günü

  • 10 Aralık 2021
  • 245 kez görüntülendi.
Hz. Zeyneb’in -sa- mübarek veladet günü

Bugün hk 5 Cemadiulevvel 1443 (10 Aralık 2021) hz. Zeyneb’in -sa- kutlu veladet yıldönümüdür. Hz. Zeyneb her zaman zulme karşı savaşan ve özgürlükçü kadın ve erkeklere örnek ve sembol olarak sayılmıştır.

O hazret ehlibeytin 3. İmamı, cennet gençlerinin efendisi hz. İmam Hüseyin’in -as- yanında durarak, kendilerini İslam’ın savunucusu olarak tanıtan ve bu yüzden Kerbela faciasını yaşatan sapkın ve gerici akıma karşı mücadele etti.
Hz. Zeyneb -sa- dün, bugün veya yarına ait bir kişilik değil, zira insani erdemlik, Allah kulluğu, adalet ve şeref ve özgürlük talep etmek, özel bir dönem veya özel bir topluma ait değildir.
Her gün mübarek vücudu Resulullah’ın -saa- sevgisi ve marifeti ile yeni bir can kazanan hz. Zeyneb -sa-, babası Emir-ül Müminin hz. Ali’den -as- ilim ve belagat öğrenir muhterem annesi, Resulullah’ın biricik kızı hz. Fatıma’nın -sa- sevgi dolu kucağında huzur bulurdu.
Hz. Zeyneb -sa- kardeşi İmam Hüseyin’in -as- şehadeti ardından kendini, yeğeni İmam Seccad’ı -as- korumakla görevlendirdi ve bu yüzden en zor şartlarda zalimler ve katillere karşı durarak o hazretle omuz omuza sert sözleri ile İslam düşmanlarını rezil rüsva etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.