Emir Abdullahiyan: Bugün eylem zamanıdır

  • 10 Aralık 2021
  • 407 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: Bugün eylem zamanıdır

İran dışişleri bakanı dün akşam İnstagram sayfasında Viyana müzakereleri ile ilgili paylaşımında, batılı tarafları eski vaatlerini yerine getirmeye çağırdı.

IRNA’nın bildirdiğine göre Hüseyin Emir Abdullahian söz konusu mesajda Viyana müzakerelerin hedefinin iyi bir anlaşmaya varmak olduğuna işaretle, “Batılı taraflar geçen 8 yılda yeteri kadar iyi konuşmalar yapıldığını ve eylemsiz vaatlerde bulunduklarını, fakat bugün eylem zamanı olduğunu ve bizler iyi ve ciddi bir anlaşmaya varmak için çalıştığımızı bilmeli” şeklinde yazdı.
Dışişleri bakanı İran nükleer programının tamamen barışçıl olduğuna işaretle, “batı tarafın iddia ettiği nükleer endişelerinin giderilmesinin BERCAM yaptırımlarının tamamen kaldırılması ile direkt bağlantılı olduğunu” ifade etti.
Emir Abdullahian mesajını şu cümlelerle bitirdi: Gerçi batılı tarafın yaptırımları kaldırmaya hazır olduğu veya sırf tek taraflı olarak kendi endişelerini gidermeye çalıştığı konusunda endişelerimiz var, fakat eğer batılı müzakereci taraf hüsnü niyet, inisiyatif ve yapıcı önerilerle müzakerelerin devamına katılırlarsa kesinlikle hızlı ilerlemelere şahit oluruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.